mardi 27 avril 2010

Paris 2010 - Bawars kommentarer!

PARIS 2010

Bawar Ismail

The journey has ended. Alla var vi dödströtta när vi anlände till Nybro, hjärnan fylld med tankar och minnen. Vilka minnen man har. Allt ifrån Champs Elysées, Louvren, franska Frihetsgudinnan, Versailles och Eiffeltornet. Följande är inte i tidsordning!
Team Bawar (Bawar, Faton, Pär och Edvin) samtalade med en fransk dörrvakt på Musée d'Orsay där både fotboll och "white beer" (dörrvakten menade egentligen white bears när han försökte prata om isbjörnar/polar bears) berördes. På Centre Pompidou åkte man i tuberna på utsidan av byggnaden och man fick se ett ståtligt Paris. Väl där uppe gick man på en konstutställning som förevigt är inklistrat i hjärnan. Versailles var mäktigt och vackert, trädgården likaså. Dock var det fel årstid och blommorna hade inte blommstrat ännu. Men vilken trädgård...
Paris hade tusentals av olika maträtter från olika kulturer, allt ifrån indiskt till kinesisk men även vanliga hederliga franska sniglar som några i Team Bawar smakade på dock inte detta inläggs skribent.
Paris är en oerhört vacker stad men många olika sidor. Varje butik har stora och starka dörrvakter som är hövliga och är där för kunderna. Traffiken? Det är en storstad, mina vänner, så ni kan nog tänka er hur det är.
Ett stort tack till alla som deltog och till lärarna, Elisabeth och Carina!
Faton, thanks for a great trip!
Dita, tack för humorn!

Nu får ni alla ha patience, för vem vet? Vi kanske gör en ny resa snart...


Au revoir/Bawar Ismail

Aucun commentaire: