mardi 20 avril 2010

Datorproblem och glada berättelser




Plötsligt lyckas min trötta dator koppla upp sig på nätet och öppna bloggen.
Flera elever har egna bärbara datorer med sig. Mycket bra. De är snabbare.

Vi har gått sååå långt idag och sett Triumfbågen, hela Champs Elysées, elever har sjungit "Au Champs Elysées" för full hals längs gatan. Vi har inhandlat elastisk binda till stukad fot och även lindat in en envis tå. Inga sura miner här ändå. Med glatt humör har vi tågat på.

Förbi Amerikanska ambassaden och Hotel Crillon. Jag frågade vem man väntade på i folksamlingen. "Zinedine Zidane" sa fotografen och log. "Nej, jag skojar", sa han sen. "Det är Kuweits premiärmnister". "Javisst, men det är ju därför Kuweits flagga vajar däruppe på toppen av hotellet", fyllde Nadja i, självklar:-)

Hilma berättade och Place de la Concorde, Madeleine-kyrkan och Assemblée Nationale. Vi tågade vidare alla 20, väntandes in varandra då och då längs vägen. Upp i Tuilerie-trädgården, fram till L'Arc de Triomphe du Caroussel vid Louvren. Sedan svängde vi av och gick längs Seine, förbi Pont des Arts och fram till Pont Neuf, som Faton berättade om.


Vi gick över Pont Neuf till Ile de la Cité. Tog oss till Notre Dame de Paris, som vi besökte. Därefter tog vi vägen förbi Shakespeare & Co. och in i Quartier Latins restaurangkvarter.

Tanken var att vi skulle inhandlat matsäck och gått vidare till Luxemburg -trädgården, men det kändes inte riktigt som läge för att dra ut på ätande och promenerandet, varför vi delade upp oss i våra mindre grupper och gick och åt mat på egen hand. Carina och jag fortsatte i rask takt förbi Musée Cluny och uppför Boulevard SAint Michel mot Luxemburg-trädgården. Där fann vi två gröna stolar vi intog i solskenet. Vi hade inhandlat sallader vi åt med utsikt över den runda bassängen där barnen leker med segelbåtar.

16.00 hade vi träff med eleverna utanför Musée d'Orsay. Mycket trötta var de. De som inte tog chansen att se Van Goghs självporträtt och Monets näckrosor i verkligheten får skämmas. De flesta tog sig en runda. Jag är nöjd.

I morgon är det Louvren. Varje elev är expert på ett konstverk och ska berätta för oss andra. Jag ser fram emot en intressant guidning.

Vi har idag avslutat med en underbar sittning i hotellets salong. Först kom Johanna, som studerar franska vid Sorbonne, och berättade hur det är. Vi var mycket glada för det inspirerande mötet. Därefter hade vi en mycket trevlig pratstund många av oss, medan andra gick ut en sista runda fram till 22.00, då alla ska vara på hotellet.

Det här gänget jag åker med i år är ett riktigt kanon-gäng. Inga sura miner, inget knot, med på noterna, intresserade, aktiva, hjälpsamma, bryr sig om varandra, alla är med och ingen vid sidan av. Vi brukar vara härliga gäng som åker på våra resor, men den här resan känns lite speciell ändå:-) Tack för en bra dag allihop!




2 commentaires:

Anonyme a dit…

Ni ser ut att ha det bra! Här ligger det ny snö på marken och temperaturen är 2 grader. Ha det fortsatt trevligt på resan!

Anonyme a dit…

Hälsa erre att hon ska gömma falken!/ hennes syster