mardi 20 avril 2010

Dag 2

Idag har vi sluppit kiss-lukten eftersom vi åkte till de riktiga kvarteren :D

Vi började med att vandra till tunnelbanan La Chapelle vid 9:30. Vi tog oss till Champs Elyseé och började med Triumfbågen som var mycket fin :D. När Elisabeth senare kom på att vi skulle sjunga Champs Elyseé fick vi alla sätta oss på en bänk och ta i för fulla muggar medan Elisabeth filmade haha, stackars fransmän :D..

Vandringen fortsatte med Alicia, Julia och Ellinor i täten vilket gick väldigt fort, för fort för vissa haha. Så vi gjorde ca 500 stopp på vägen för att vänta in alla.


Vi gick längs floden Seine och kollade tills vi kom fram till Notre Dame som var så vackert :D, man fick ju inte ta kort där inne men det var massa folk som gjorde det så då började svenskarna också :D.

Sedan fick vi fri tid och gick mot "matgatan" :D, där hittade vi en mycket mysig restaurang och vi beställde vår första måltid på franska :D, en stor applåd :D... När vi minst anade det så kom en katt in och satte sig för att tigga med sina söta ögon men vi, hårda som vi är, klarade att motså denna ögonkraft.. Julia beställde en Fanta att dricka och blev helt såld på dess form, så himla söt :D. Den följde med hem :D

Sedan besökte vi souvenir-butiker där vi spenderade en hel del :D men klockan började springa så vi var tvugna att gå mot Museé d'Orsay och kom såklart 25 min för tidigt så vi bestämde oss för att lufta fötterna :D.

Tyvärr hade vi väldigt ont i fötterna så besöket blev väl inte det mest seriösa.

När vi(Julia, Ellinor, Annicka, Johanna, Alicia, Hanna, Erelinda och Matilda) sedan skulle dra oss hemåt bestämde vi oss för att ta RER vilket ledde till:

Perdus dans le RER mais il a été résolu.

Quand nous sommes arrivés, nous n'avons pas pu trouver une bonne sortie et un homme a essayé aider mais il pourrait ne pas

(Försvunna på RER men det löste sig. När vi kom fram kunde vi inte hitta en bra utgång och en man försökte hjälpa oss men det gick inte.)

Julia visste hela tiden vart vi skulle men som vanligt så lyssnade ingen förrän det visade sig att hon hade rätt :D.



Dagen resulterade i 18 946 steg, en klar försämring men fötterna sa emot!!



Nu sitter vi här på vårt rum och är duktiga, snart ska vi ut och äta..

Hoppas att ni har det bra där hemma och att ni saknar oss massor (såklart ni gör)



Ha det bra

// Julia och Ellinor

Aucun commentaire: