lundi 19 avril 2010

Bonjour ou Bon soir

Idag har Julia, Ellinor, Johanna och Annicka gått runt hela Paris, känns det som iaf i fötterna. vi började med att anlända i Paris 07:00 efter att ha sovit på ett hårt säte hela natten. det slutade med att Julia la sig på golvet, skönt. När vi kom fram till hotellet så skulle alla fräscha till sig vilket tog 2 h men sen började färden till Sacre Coeur, det var så fint och maffigt. (Bilder inom kort). Sedan gick vi runt och tittade lite vid Montmartre.

När vi tog tunnelbanan till operan så fick vi väldigt trevligt sällskap, det var en man som stod och filmade oss vilket var ganska skrämmande. Men allt kan ju inte vara en dans på rosor, inte ens i Paris.

När Ellinor och Julia skulle checka in på hotellet (på franska såklart) så fick vi inte ett lika bra rum som de andra så vi snackade med Mr. Barr (reseledaren). Han hjälpte oss att buta rum men dock till ett likadant. Tack till Mr. Barr.

Efter det gick vår grupp ut på promenad. Vi ville till Tati, (som är ett franskt billigt märke) men eftersom alla i gruppens lokalsinne var totaluselt så hittade vi inte dit. Istället hamnade vi på en pizzeria med en pizzagubbe som endast pratade franska, men pizzan var god :D.

När kvällen närmade sig sitt slut så gick vi till en park med Hannah och Fatons grupper där vi fick massor av nya franska vänner, i 5-årsåldern. På promenaden tillbaka slog Julias stegräknare om till 30 000 steg (på en dag). Några av oss såg även mer av Paris män än vad vi ville och kommer nog att drömma mardrömmar inatt.

Imorgon lovar vi mer franska :P, Pardon..
Nu ska vi försöka sova om fortplantningsvåningen kan vara lite tysta, ja de är på att igen....

God natt
/ Julia och Ellinor

1 commentaire:

Anonyme a dit…

hej. ha en bra resa .. annars.... kommer ni inte komma hem... tihi. / anita franska läraren. the one and only you know ;)